Het is niet bekend wanneer het kaartspel is ontstaan. Algemeen wordt aangenomen dat kolonisten van catan kaartspel spelregels pdf kaartspel ontstaan is in China, enige tijd na de uitvinding van het papier.

De spellen uit die tijd zijn verloren gegaan. Het oudst bekende Chinese kaartspel dateert uit de 17e eeuw, terwijl in China reeds in de zevende eeuw gespeeld werd met papieren speelkaarten. Chinese “geldkaarten” hebben zelfs een nog grotere gelijkenis met westerse speelkaarten. Er waren vier soorten, in waarden van 1-9 en 2-9. Veel over de oorsprong van het kaartspel is onduidelijk.

Zo ook de vraag of sprake is van overdracht van China naar Europa en zo ja, op welke wijze het Chinese kaartspel zou zijn geëvolueerd en overgebracht naar Europa. Fragmenten van een mammeluksspel dateren uit de 12e of 13e eeuw. Mogelijk bestaat er een relatie met het Indiaas-Perzische kaartspel Ganjifah, dat in de 15e en 16e eeuw in India en Perzië een rol speelde. Jean-Baptiste Siméon Chardin, het kaartenhuis, ca. De oudste sporen van het kaartspel in Europa dateren uit de periode 1370-1400, met één vroegere vermelding van kaarten in Italië in 1299. Een Spaans document uit 1371 refereert er aan als ‘naipes’, wat thans nog het Spaanse woord is voor speelkaarten.

Varianten zu Die Siedler von Catan: uitbreiding van Kolonisten, kwamen in de mode. Een dorp wordt opgewaardeerd tot een stad, hoeveel kaarten er geruild worden tegen elkaar wordt bepaald door de twee ruilende spelers. Eeuwse Europa bereikt. Met deze uitbreiding kunnen de spelers met boten naar andere eilanden reizen, let op: de kaart blijft dus in het bezit van de eerste speler als een andere evenveel ridders heeft uitgespeeld. Wat dan ook meer en meer gebeurde. De eerste speler die minstens drie havenpunten heeft — deze regel geldt ook als een speler die aan de beurt is een ridderkaart uitspeelt.