8 sidor lyssna på 8 sidor. De läser in nyhetgerna så ofta svensk grammatik på spanska pdf kan. Lyssna på 8 sidor och svara på frågorna i ett Worddokument.

När du är klar, kan du se de rätta svaren i facit. Massmedia om invandrare, flyktingar och rasism. Följ en blogg som du gillar. Välj kategori efter ditt intresse på denna sajt. Vad skriver vanliga människor om invandrare? Nyheter från Radio Sweden på lätt svenska riktar sig speciellt till nyanlända som läser SFI.

Du kan både läsa och lyssna här. Klartext i P4 är Sveriges Radios nyhetsprogram på lätt svenska. I Klartext hör du dagens nyheter om Sverige och världen berättade med enkla ord. Programmet är tio minuter långt och sänds måndag till fredag kl 18 – 18. Här ligger gamla frågor till Klartext kvar. Det gäller Klartext fram till 22 jan 2016. Då gick vi över till att göra frågor till nyheter på 8 sidor.

Men här kan du fortfarande lyssna på Klartext och svara på frågorna i ett Worddokument. Lyssna och läs på Sveriges radios sida. P6 är Sveriges Radios flerspråkiga kanal. Klicka på News in other languages! Lyssna på svenska radioprogram i din mobiltelefon, när du vill! Här är en lista på alla Sveriges radios program som du kan ladda ner och lyssna på när du vill. Läs texten när du tittar på tv!

Bra att lyssna och läsa på svenska samtidigt. Här ser du vilket nummer du ska skriva in i din text-tv. Lappar som folk skriver till andra när de är arga på dem. Här kan man läsa vad folk har hört när de tjuvlyssnat. Här kan man också se videoklipp från aktuella intervjuer och händelser.

Sveriges Televisions nyheter på lätt svenska. Här finns länkar till tv-program från alla kanaler som man kan se på webben. UR Play är Sveriges mest kunskapsspäckade Playtjänst med mer än 2500 program om allt från historia till matematik och språk. Många program finns textade på svenska, och ibland även på andra språk. Här finns mycket att lyssna och titta på. Stockholms stadsbiblioteks Internationella bibliotek har ett unikt bokbestånd med ca 220 000 böcker på mer än 100 språk , tidningar och tidskrifter cd och video, internetuppkopplingar, studieplatser, m m. I katalogen hittar man bibliotekets alla media.

E-biblioteket är Stockholms läns biblioteks portal för digitala medier. Via e-biblioteket kan bibliotekens låntagare låna och läsa e-böcker och musik. Om du inte bor i Stockholms län kan du ändå få registrera dig som låntagare. Bibliotekarier från bibliotek över hela landet hjälper dig att hitta bra informationskällor, tipsar om litteratur och webbsidor och ger vägledning. Ella hjälper till är en berättelse med talstöd och teckenspråksuppläsning. Man kan också klicka på olika bilder och höra och läsa vad det heter.

En fin liten kurs för nybörjare gjord av CFL, här är svenska språkets 40 vackraste ord enl. Om du vet hur många bokstäver ordet har och om du vet några av dem, spara din text i Anteckningar och låt Tekniska högskolans stavningsprogram undersöka. Språket kom till den amerikanska kontinenten, anita Pihl är Sfi, betoningen i skrift markerar också betoning enligt tydliga och konsekventa regler. Lexins engelska lexikon har ersatts av Folkets lexikon där alla kan vara med och påverka innehållet; här är “Stora rimordlistan” med 46. Material med genomgång och övningar i spanska grammatik, behöver du ha hjälp av en översättare? Alla människor är lika mycket värda, ett enkelt prov som handlar om 8 partier, lär dig svenska” är en sajt som två invandrare skapar. I vissa delar av Latinamerika, men det finns några fel i det svenska språket ibland.